Alle begin is moeilijk

Alle begin is moeilijk

Startpunt is nu een week online, de eerste berichten staan op de site en onze uitstraling komt tot stand. Zoals bij elk nieuw platform is de eerste week een lastige opstartweek. Als hoofdredacteur was dat voor mij een vrij stressvolle week en maakte ik vele lange dagen. Alle begin is moeilijk, zeker voor ons en jullie als starters.

Achttien aanstormende journalisten die samen één platform gaan opzetten. Een platform voor en over starters. Daarmee begonnen wij deze week aan ons medium: Startpunt. De afgelopen week was een week vol ups en downs. Maar de eerste punten staan en het wordt langzaam een geoliede machine. Vanuit de hoofdredactie, bestaande uit Leon, Celine en mijzelf, zal er wekelijks een column verschijnen waarin wij jullie meenemen achter de schermen. Een stuk transparantie vanuit de redactie naar jullie, onze lezers en kijkers, toe. Wij willen jullie meenemen in ons proces en ook interactie met jullie opzoeken. We maken het platform immers voor jullie.

De lastige fase zijn we voorbij

Wat vooral lastig was, is het in het diepe gegooid worden en zelf die trap omhoog op moeten gaan bouwen. Aan het begin keken we elkaar echt aan van “okay, en nu.” Het was een compleet nieuw project voor ons allemaal. Doordat het nog niet zo gestroomlijnd liep kwamen we snel achter te liggen met het publiceren van artikelen. De redacteuren hielden zich keurig aan de deadlines die opgesteld waren, maar de berichten kwamen nog niet online. Maar de stoomtrein die ik voor nu Startpunt noem, is opgewarmd, de witte rook komt uit de stoomfluit en we zijn aan het rollen.

De website is bijna op het punt waar wij het graag willen hebben, maar als jullie feedback voor ons hebben horen we dat natuurlijk graag. De komende weken zullen er veel producties op het gebied van schrijven, audio en video verschijnen. Daarmee hopen wij jullie een kijkje te kunnen geven in de wereld van de starters. Zoals elk nieuw platform hebben wij ook opstartproblemen gehad.

Als hoofdredacteur ben ik eindverantwoordelijke voor alles wat jij voorgeschoteld krijgt. En dat werk neem ik bloedserieus. Gelukkig heb ik een fantastische redactie om mij heen vol enthousiaste journalisten. Iedereen is gepassioneerd voor het werk dat hij/zij doet. Dat maakt mijn werk alleen maar simpeler. Startpunt is begonnen. De eerste week was misschien lastig om op te starten, maar de komende weken kunnen jullie hele mooie producties tegemoet zien.

One thought on “Alle begin is moeilijk

  1. Reply
    Met een lach en een traan — Startpunt
    06/06/2020 at 21:38

    […] hoofdredacteur Liam al schreef zijn we vorige week begonnen met Startpunt. Dat was geen gemakkelijk proces, ook niet voor mij als […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg ons